Snarveien til maksimalt treningsutbytte

1. Allsidig trening

Å bruke sparkesykkel for voksne med store hjul er perfekt for å få variert trening. Om det gjelder kondisjon, styrke, bevegelighet eller hurtighet – sparking utfordrer hele spekteret.

I bruk er prinsippet omtrent som med den gode gamle sparkstøttingen. Man står på det ene beinet og sparker fra med det andre. Mange tror at de da får trent beinet de sparker fra med, men faktisk er
belastningen vel så stor for beinet du står på. Frasparkbeinet får blant annet trent hurtighet, bevegelighet og styrke i både bein og hofte, mens beinet du står på får statisk belastning, siden du står med lett bøy i kneet.

Når du sparker, kjenner du derfor fort at fotbytte er påkrevd. Og at det er lett å komme raskt opp i puls og pust. Det er med andre ord ikke vanskelig å få en tur med Kickbike til å bli en skikkelig hard treningsøkt.

– Testet av Kondis Løpemagasin

2. SKULTE POSITIVE BI-EFFEKTER  – FOR OSS SOM SITTER STORE DELER AV DAGEN

Det er ingen om tvil at dette er tøff trening. Men, i motsetning til både sykling og løping, er det en del andre effekter man nyte godt av. Bevegelsesmønsteret på en sparkesykkel er «større» enn ved f. eks. sykling og løping, og aktiviserer både hofter og nedre del av ryggen, i mye større grad.

For mange er sparking derfor utrolig god hjelp for stive og «trange» hofter og korsrygg, noe som igjen gir effekter på resultatene og treningsgleden.

3. SI NEI TAKK TIL BELASTNINGS-  OG SLITASJESKADER!

Dersom du vil ha mye ut av treningen, er det alltid et spørsmål om å unngå skader, spesielt om du trener mye over lengre perioder. Til tross for at en treningsøkt med sparkesykkel kan være råtøff,
gir du kroppen mye lavere risiko for belastningskader enn du ville gjort ved løping og sykling.

Du sparer knær, hofter og rygg for de repeterende harde støtene som løping gir, og ryggen for den statiske og passive posisjonen den har når du sykler.

Det er nemlig ingen problemer å få en tur med Kickbike til å bli en skikkelig hard treningsøkt. Du kan alltid selv velge intensiteten du legger i treningsøkten, og det er lett å legge inn effektiv
intervalltrening ved å sparke opp slake motbakker og rulle ned igjen..

Sjekk utvalget og finn din favoritt: