Likheter: 

Hydrauliske Skivebremser

Begge sparkesyklene har hydraulikk for å aktivisere skivebremsene, dette gjør at man trenger mindre håndkraft for å stoppehjulet. Dette er gunstig dersom du kjører downhill eller har hunder som trekker, da begge disse aktivitetene krever mye bremsing. Hydraulikk + skivebrems gjør at du kan spare på kreftene og kan holde ut lengre.

Demper med lockout (låsbar)

Begge kommer med solid demper på forgaffelen. Ypperlig når man skal ut i ulendt terreng. Lockout funksjonen gjør at man kan låse støtdemperen og ha helt stiv forgaffel uten at den gir etter. Dette er gunstig om man skal hjelpe hundene å trekke opp en bakke, eller om man kjører på flatere underlag og vil ha mest mulig ut av frasparket.

Lik størrelse og utforming

Kickbike har 27,5″ forhjul mot Crussis’ 26″ foran. Begge har 20″ bakhjul.  

Generelt:

Sparkesyklene består gjennomgående av sykkeldeler, det vil si at dersom noe blir skadet eller noe må byttes: En sykkelbutikk kan hjelpe deg. Eneste som kan være vanskelig er hjul/dekk/slange i 20″ (bakhjulet) – Dette har vi somregel på lager. 

Forskjellene

Støtdemper

Zoom MGL

Denne er støpt i magnesium, og er derfor 30% lettere og over 50% sterkere enn vanlig aluminiums demper. Har lockout knapp på selve demperen

Magnesium er også bedre mot vibrasjoner, enn andre metaller.

SR SUNTOUR XCR

Magnesiums demper også her, med en fiffig ekstrafunksjon: Lockout knapp på styret slik du kan låse demperen enkelt og trygt i fart. 

 

Tilbehør for hundekjøring

Hundedrag:

Vi har to hovedvarianter: Hundedrag som festes på rammen og Hundedrag som festes på styret

Vi ser at folk foretrekker å ha typen som festes på rammen – dette er mer praktisk da man unngår å møte motstand fra hunden(e) når man i ett kort sekund skal svinge rundt en stein eller sølepytt. 

Race/universal, Combi, eller Ultraswing festes på rammen.

Kjørestrikk:

Eneste som skiller Kainpo strikkene fra den du sannsynligvis allerede har er:

1. gummiforsterkning på utsatte deler av strikken. Spesielt rundt delen som går gjennom ringen i front der er det mye stress for tekstilet/strikken – Med en kainpo strikk er denne delen beskyttet og strikke vil holde lengre.

2. De er kraftige, designet for store krefter (andre er kanskje designet for løping og langrenn) og høy hastigehet – Kjangsen for at Kainpo strikken din ikke trekkes helt ut er veldig liten, også for store kraftige hunder. 

 

Ekstrautsyr

Kommer med: ingen

Ekstrautstyr som kan kjøpes i tillegg:

kommer med: Skjerm bak, og skvettlapp foran. Sykkelstøtte, refleks foran og bak, samt gule reflekser i hjulene. Ringeklokke medfølger også