Hundedrag – tips og triks

1. Fest Strikken/båndet inne med ramma, deretter trekk strikken ut igjennom ringen ytter på fjæra/antennen. 

Dersom du bruker ett annet hundedrag som ikke har krok. (som på bildet). Knyt, eller på annen måte få festet strikken innerst, bare unngå å feste ytterst 🙂 

Fester man ytterst vil dette slite mer på fjæra og den kan lettere brekke. I tillegg vil den også slites “utover” dvs. skruen som holder fjæra på plass har plutselig ansvaret for å holde på all kraften mellom deg og hunden. Det er mye krefter – og man kan risikere at hele fjæra brekker eller blir dratt ut, og forsvinner sammen med bikkja ut i skogen.

2. Bruk strips for å holde kabler borte fra hundedraget når du svinger.

Når man vrir på styret merker man fort at kablene lett kan treffe hundedraget. Dette skal stort sett gå greit, men om man synes livet er lettere om man slipper å tenke på det: bruk strips:

ADVARSEL: Dette er ett uoffisielt tips – ikke en “bruksanvisning” – bruk på eget ansvar!

  1. Fest stripsene LØST! Sørg for at kablene har rom til å bevege seg, husk at kablene skal ha rom til å bevege seg til alle stillinger. Når styret går helt til høyre og helt til venstre. 
  2. Merk at selv om du ikke treffer selve hundedraget med noen av kablene, kan kablene likevell blir “strukket” eller fester bli belastet siden kabelen når har en lengre “bane” fra a til b. 
  3. Føl deg frem: dersom du merker at styret “holdes igjen” eller møter motstand fra kablene på noe punkt = klipp stripsene (ikke kablene  😀 ), og prøv på nytt.