Hundedrag: hva er forskjellen?

Enkel oversikt over hva som er forskjellene mellom ulike hundedrag. To hovedkategorier: De som monteres på sparkesykkelens ramme og de som monteres på styret eller mer korrekt: I røret som går fra styret, gjennom rammen og ned til gaffelene/hjulet.

Hundedrag som festes på rammen:

Fordelen er at man unngår å kjenne motstand i styret for hver minste sving eller bevegelse du eller hunden gjør, det betyr at du enkelt kan svinge forbi en pytt eller en sten uten at du påvirker kjørestrikken. 

Racedraget står kun i èn retning, vanligst for deg som skal ha hunden løpende foran eller til en spesifikk side, og dermed ikke trenger annet. Desidert mest populært hundedrag 

Combi draget har en skrue som lar deg enkelt låse draget i tre stillinger: rett frem, 90 grader til høyre eller 90 grader til venstre. Praktisk om du varierer turene med rett foran eller til siden. Husk at du må stoppe å skru løs skruen, du kan ikke gjøre dette i fart.

Ultraswing har ett ledd som beveger seg fritt i alle retninger. Det betyr at uansett hvor hunden ønsker å være, på siden, eller rett foran: Ultraswing vil fungere uten at du trenger å skru eller gjør noen ting. Praktisk.

Hundedrag som festes på styret.