For deg med liten hund

Hunden får endelig løpe fra seg. Om den ikke er sterk nok til å trekke helt selv er det veldig lite fraspark som kreves fra deg  – slik at dere sammen kan holde tempoet til hunden. 

Husk at dersom hunden blir lei eller sliten så kan du bare leie sparkesykkelen og gå ved siden av.

  • Det lave tyngdepunktet gjør det litt lettere å ha kontroll når man må bremse av og på rundt hjørner, mellom mennesker, biler og andre hunder.
  • Oppstår en situasjon der man vil ha bedre kontroll: Hopp av sparkesykkelen på ett blunk, og man er i like trygg som om man var til fots.

Bedre pris

Med en mindre hunderase, har du mye større frihet med tanke på hvilken sparkesykkel du skal velge: Det er ikke nødvendig med skivebremser og støtdempere som er vanlig for trekk og jakthunder, og det påvirker prisen: Vi har mange rimelige sparkesykler til voksne med hund i by og tettsted, sjekk ut: 

Sparkesykler for voksne med liten hund

Andre nyttige tips:

Vekt

Mange velger en så lett sparkesykkel som mulig. Dette gjør det lettere for hunden å trekke i tillegg til at det blir lettere for deg å løfte den inn og ut av bil,buss og trikk, opp og ned trappeganger og inn i boden osv. Når det er sagt så er sparkesyklene i denne klassen generelt sett nokså lette.

 

Hundedrag

Det kan være verd å nevne at et hundrag med stålfjær kan anbefales. Hundedraget gjør at båndet ikke vikler seg inn i forhjulet. Med Combi hundedrag har du også mulighet til å ha hunden på siden av sparkesykkelen, siden du enkelt kan justere vinkelen på selve draget (90 grader til hver side).