Kort om utstyr

Tilbake til hund - oversikt Til hundeutstyr

Enkel innføring i tilleggsutstyret for deg som skal ut med hunden

For å få mest ut av sparkesykkel + hund er det to ting vi oftest anbefaler:

1. Hundedrag

Dette gjør to viktige ting:

– Holder båndet/strikken borte fra forhjulet. Dersom du har større hastighet enn hunden, om så bare i noen sekunder, kan tauet vikle seg inn i hjulet, og skape en temmlig ubehagelig situasjon for deg spesielt i stor fart.

– Gjør det enklere å holde hunden innenfor en viss radius, men som skaper motstand dersom hunden plutselig løper i en annen retning. Dette gir deg tid til å reagere. evt. hunden vil merke motstanden og korrigere seg selv – etter litt trening.

1.1 Typer hundedrag:

Vi har to hovedvarianter: Hundedrag som festes på rammen og Hundedrag som festes på styret

Vi ser at folk foretrekker å ha typen som festes på rammen – dette er mer praktisk da man unngår å møte motstand fra hunden(e) når man i ett kort sekund skal svinge rundt en stein eller sølepytt. 

Race/universal, Combi, eller Ultraswing festes på rammen.

2. Kjørestrikk

Kort (+/- 2m), kraftig, men elastisk “hundebånd” som er designet for å tåle mye, men som også gjør trekkingen mer behagelig for deg og hunden, siden den minimerer “rykk og napp” i  trekkingen. Noen varianter har også forsterket gummi som reduserer slitasjen på utsatte steder under trekkingen, så varer de lengre

Bruk strips til å holde wire borte fra fra hundedraget når du svinger.

NB: fest de løst – og SØRG FOR at det ikke blir press eller strekk i wire’en på noen punkt! (gjøres på eget ansvar: https://sparking.no/hundedrag/

Forskjeller på kjørestrikk:

Eneste som skiller Kainpo strikkene fra den du sannsynligvis allerede har er:

1. gummiforsterkning på utsatte deler av strikken. Spesielt rundt delen som går gjennom ringen i front der er det mye stress for tekstilet/strikken – Med en kainpo strikk er denne delen beskyttet og strikke vil holde lengre.

2. De er kraftige, designet for store krefter (andre er kanskje designet for løping og langrenn) og høy hastigehet – Kjangsen for at Kainpo strikken din ikke trekkes helt ut er veldig liten, også for store kraftige hunder.