Variert trening med sparkesykkel: Fire “viktig å vite” – for deg som liker å løpe og sykle.

De gunstige effektene av en sparkesykkel som trenings verktøy er mange, spesielt om du sammenligner med løping eller sykling.

Mange forbinder nok ordet «sparkesykkel» med små enkle leketøy for barn.

Men visste du at det finnes sparkesykler for voksne, og at de er fantastiske treningspartnere for deg som liker solide økter og frisk luft.

Her er 4 ting du skal vite om effekten av å trene med en sparkesykkel.

Angrip musklene på en ny måte.

En treningsøkt med en sparkesykkel er helt klart annerledes, man sparker ifra med en fot, mens den andre er godt plantet på fotbrettet. Man bruker korsryggen mer aktivt enn ved både sykling og løping. I tillegg roterer man hofter og nedre rygg i hvert fraspark.  

Dette er, for de fleste som liker å ta seg en treningsøkt, en ny opplevelse. Forvent at du kjenner de første øktene «sitte i» dagen etter, også for deg som allerede bruker en del tid på sykkel, rulleski eller løping.

Større variasjon under økten.

Når du sparker vil du raskt kjenne hvor god effekt treningen har på rygg, rumpe, legger og, ikke minst: lårene. Dersom du virkelig sparker ifra vil du kjenne at det er lurt å bytte mellom å sparke med høyre og venstre fot.

Å bytte fot er enkelt og raskt, sparkesyklene for voksne gjør det enkelt å holde balansen, også med liten fart.

 

Enkelt å variere teknikken.

En av de største fordelene med trening på en sparkesykkel er at man kan variere teknikken mer. Enten man vil avlaste enkelte muskler, fokusere på spesifikke muskler, eller bare finne en teknikk som fungerer for deg, så har du større valgmuligheter på en sparkesykkel, en det du er vant til.

Annet belastningsmønster for kroppen.

Som nevnt vil en sparkesykkel by på større variasjon. En viktig del av dette er belastningsmønsteret.

En sparkesykkel gir mye lavere «sjokk» som går gjennom kroppen enn ved f.eks løping, siden man med en sparkesykkel kun skyver ifra og ikke må dempe treffet mot bakken for hvert steg.

Sammenligner man med sykling vil man se at man utnytter hofteleddet i mye større grad. På en sykkel kan hofteleddet kun bevege seg innenfor en fastlåst radius og kun i en «opp og ned bevegelse». For å få fullt fraspark på sparkesykkel vil man strekke seg og dermed bruke hofteleddet helt (og kanskje litt til).

Man får også mer ut av å aktivere leggmusklaturen i hvert fraspark. Men som sagt her har man stor frihet.

Dersom du er nyskjerrig på hvilke sparkesykler vi har til bruk for trening kan du trykke knappen nedenfor

kategori: trening