Mistenker du at hunden din vil løpe mer? Du har sannsynligvis rett.

Selv om du bor i by eller tettbebygget strøk, så trives som regel hunden din best ute. Enten man går, løper eller bruker sykkelen: lufteturen er helt kritisk for hundens velvære (og kanskje eierens velvære også).

Hunder er laget for å bevege seg!

De fleste ønsker selvfølgelig at hunden skal få så mye mosjon og frisk luft som mulig, men i travle gater og på populære turstier i marka, kan det være mye og holde styr på:

Det finnes mange grunner til at man ikke ønsker å la hunden løpe foran eller ved siden av sykkelen, eller ikke føler eller kan holde hundens tempo bare ved hjelp av bena..

Resultatet blir gjerne at man går seg en tur, og hunden er pent nødt til å klare seg, uten å få “tatt seg ut”.

Er du en av de?

Du er ikke alene, man ønsker selvfølgelig at hunden skal få løpe så mye som mulig. Men man må føle at man har kontroll på det hele:

Med biler, syklister, barn, hunder og katter er rundt ett hvert hjørne kan det oppleves som vanskelig å ha kontroll på hunden dersom man er på en sykkel. (artikkelen fortsetter under bildet)

74

Ett alternativ som kan gi deg og hunden din mer glede og trening på lufteturen kan være en sparkesykkel.

Her er noen gode grunner til å prøve en:

  • Viktigst er nok det lave tyngdepunktet. På en sparkesykkel står du ganske enkelt på sykkelen, noen centimeter fra bakken, i stedet for å sitte høyt oppe, som på en vanlig sykkel.
  • Bedre kontroll. Sitter man på en sykkel og hunden drar i en uventet retning, skal krysse en vei, eller skal rundt ett hjørne: må man først og fremst finne sin egen balanse, komme seg av sykkelen, og deretter ta hånd om hunden. Sparkesykkelen gir deg bedre tid til å reagere riktig, du kan enkelt hoppe av sykkelen på ett blunk, trenger ikke stole på at du klarer å bremse og balansere FØR man eventuelt får kontroll på situasjonen.
  • Lav hastighet. Skal man gjennom trafikk og gater før man kommer til parken eller marka, gjør en sparkesykkel det enkelt å leie hunden, også i sakte tempo. Igjen, her er det den gode balansen og fleksibiliteten man får på en sparkesykkel som er avgjørende.
  • Høy hastighet. Det er når man har nådd parken, marka eller turløypa at det virkelig blir morro: Hunden kan løpe i sitt eget tempo foran eller ved siden, det er enkelt (og veldig gøy) å la hunden trekke.
  • Trygghet. Med en sparkesykkel er du helt enkelt bedre rustet til å gi hunden din det den trenger uten at det skal gå på bekostning av trygghet, helse og glede for deg som eier.

Mer gøy for både deg og hunden din:

Mezeq svart

Yedoo Meseq Disk – Robust og tøff sparkesykkel – perfekt for deg som skal ut på asfalt, grus og skogsveier i nærmiljøet. Kommer med Skivebremser foran og bak, som gjør at du ikke behøver så mye krefter for å bremse og holde igjen nå som hunden endelig får løpe!

Hundedrag: monteres foran på sparkesykkelen for å holde båndet borte fra forhjulet. Har også en fjær som gir litt “mykere” rykk og napp fra hunden når den skifter retning.

Ett kraftig hundebånd som er en kombinasjon av tau og strikk, dette gjør at trekkingen blir jevnere og mer behagelig for både deg og hunden(e). Strikken er forsterket med gummi på områdene som blir hurtigst slitt under  tøff bruk.