Hvilken sparkesykkel passer til deg og din hund?

Det finnes mange varianter av sparkesykler til deg og din hund. Det kan være vanskelig å vite hva som er viktig å tenke på slik du ender opp med det riktige valget.

Her gir vi deg en enkel oversikt over hva du bør ha i bakhodet. (scroll ned for finne eksempelet som passer for deg og din hund)

De tre viktigste spørsmålene du bør stille deg er:

  1. Hvilken type hund har du?
  2. På hvilket underlag trives du og hunden din best? 

Disse to henger ofte sammen: har du en norsk elghund eller Malamut går turen ofte i litt “tøffere” terreng. Mens en cocker spaniel eller Pomeranian gjerne trives på asfalten og grusveier.

I tillegg har de forskjellige rasene varierende utholdenhet og styrke. 

Scroll ned og finn din hund:

 

Om du vil sjekke ut produktene med en gang ————–>

For deg med liten hund

Til bruk i by og park er sparkesykkel perfekt for deg med en litt mindre hund siden du nå kan øke tempoet litt, uten at man må puste og pese eller sitte høyt på en sykkel. Det lave tyngdepunktet og muligheten for å bremse er gull verdt rundt hjørner, mellom mennesker, biler og andre hunder.

Det blir rett og slett litt tryggere.

I tillegg, med en mindre hunderase, har du også større frihet med tanke på hvilken sparkesykkel du skal velge: Det blir ikke like viktig med hydraulikk, støtdempere osv.

Hva skal man tenke på?

Mange velger ofte en så lett sparkesykkel som mulig. Dette gjør det lettere for hunden å trekke i tillegg til at det blir lettere for deg å løfte den inn og ut av bil,buss og trikk, opp og ned trappeganger osv.

Ut over dette står du nokså fritt. Det kan være vert å nevne at et Combi hundrag kan anbefales. Ett hundedrag gjør at båndet ikke vikler seg inn i forhjulet. Har du i tillegg et Combi hundedrag har du også mulighet til å ha hunden på siden av sparkesykkelen, siden man enkelt kan justere vinkelen på selve draget (90 grader til hver side) om man ønsker.

890 kr

Bestill nå - Klar til levering!

For deg med mellomstore gjeterhunder og familiehunder

Dersom du ikke har kraftige beist som løper i timesvis og ikke har “villmarka” rett utfor stua, er det ikke sikkert du trenger en offroad sparkesykkel.  

Har du mellomstore og mindre hunder, som trives best med kortere distanser men som likevel liker å trekke og “ta seg ut” kan det være greit med noe litt anneredes: 

Bremser:

Det er alltid hendig med noe hjelp til bremsingen, vi anbefaler skivebrems. Det gjør at du trenger mindre energi for å holde god kontroll på tempoet. Ypperlig gjennom områder hvor hunden lett kan distraheres eller det stedet hvor det er godt å kun senke farten. Rundt hjørner, i folksomme parker og travle turstier.

mange som er vant til å gå eller sykle med hunden, opplever at turene i nabolaget, i marka eller i skogen blir lengre enn før. Rett og slett fordi riktig sparkesykkel gir deg mulighet til å nyte turen i større grad en før. Anbefales!

Dekk:

Her anbefaler vi kraftige dekk som tåler en støyt. Selv på asfalt eller på turveier er det fare for spisse og skarpe kanter.

Vekt:

Her er det kanskje best å tenke på hva som er praktisk for deg selv. Mange tar gjerne med seg hunden i bilen ett lite stykke før turen starter, da kan det være lurt å tenke på noe man kan lettere få inn og ut av bilen, eller opp og ned trappeoppganger. 

For aktive gjeter og/eller familiehunder

790 kr

Bestill nå - Klar til levering!

395 kr

Bestill nå - Klar til levering!

495 kr

Bestill nå - Klar til levering!

250 kr370 kr

Bestill nå - Klar til levering!

 

For deg med større, sterke hunder, som gjerne liker å trekke:

Dekk: 

Gjerne grove og røffe dekk. Grove for å få grep på grusveier  og ulendt terreng. Dersom du har større dekk vil dette også absorbere litt av ristingen og gjøre turen litt mer behagelig for deg.

Bremser: 

Med Hydrauliske bremser får du hjelp av olje til å bremse. Det gjør at du trenger mindre kraft og utholdenhet i klypene dine for å styre hastigheten. På lange turer er dette ideelt, da det er lett å bli sliten i armene når hunden(e) har trukket over land tid, og du skal kontrollere det hele.

Skivebrems har samme effekt: bruk mindre krefter på å stoppe hjulet. Idelt sett kan du kombinere hydraulikk med skivebrems for maks effekt.

Støtdemping: 

Velg en støtdemper som har “lockout”. Det betyr at du kan låse støtdemperen i fast stilling. Dette er perfekt dersom du vil variere fra terreng til mer jevnt underlag eller når du må i gang og sparke selv for å hjelpe hunden opp en motbakke. (mye av kraften i frasparket ditt går tapt når støtdemperen beveger seg). 

Regulere “vandring”. En støtdemper kan være veldig ettergivende eller nesten ikke bevege seg i det hele tatt. Det er opp til deg og hunden din å avgjøre hva som passer best til deres tur-vaner og hva dere liker selv. Derfor anbefaler vi en demper hvor du kan regulere hvor følsom demperen en til underlaget du kjører på

Vekt: 

Det er ofte lett og tenke at man vil ha så lett utstyr som mulig. I dette tilfelle kan det være lurt å gjøre motsatt: Jo tyngre sparkesykkelen er, jo mer må hunden(e) jobbe og jo mindre må du bremse for at å ha kontroll på tempoet

 

Vi anbefaler:

495 kr

Bestill nå - Klar til levering!

790 kr

Bestill nå - Klar til levering!

395 kr

Bestill nå - Klar til levering!

495 kr

Bestill nå - Klar til levering!

Her kan du lese mer om hund, sparkesykkel i by og park: